Det är hösttider och dags att skaffa lite tjockare och varmare accessoarer och börja ladda upp inför den kommande vintern. Vad är det som står högst på listan? Vilka accessoarer ska du titta lite närmare på i år?

Hatten

En snygg hatt som Vanheden i Jönssonligan eller som Al Capone ligger i topp fem. Hatten kan bli det som klär upp din långa kappa eller skapar en bohemisk stil tillsammans med jeansjackan eller läderrocken. Hatten är unisex och alla modeller passar herrar lika väl som damer. Och tycker du inte att hatten passar kan du titta på kepsarna istället, gärna lokförarkepsen.

Löshår

Löshår förändrar ditt utseende och går att göra permanent eller med clips som du tar ut på kvällen. På hösten och vintern är det skönt med lite längre hår och slippa den kalla brisen i nacken. Med löshår har du mer utrymme att skapa mer variation i dina frisyrer och skaffa en helt ny look inför höstsäsongen. Du kan göra ditt eget hår tjockare men samma längd, eller blanda olika färger för att skapa naturliga slingor.

Halsduk

Om löshåret inte hjälper fullt mot vinden kan du skaffa en vacker halsduk. I höst ser vi normallånga halsdukar i enhetliga färger, gärna i beige eller grönt. Även pälshalsdukar (fejk så klart) är populära. Är du ute efter något alldeles unikt kan du sticka eller virka din egen. Den blir mjukare som stickad men det är svårare att hantera två stickor istället för en virknål. Halsdukar i merinoull ligger högt på favoritlistan, de är supermjuka och kommer i fina färger.

admin