Mode kan se ganska smärtsamt ut. På catwalken ser man kvinnor och män som bär stora konstruktioner tillsammans med kläder för att visa designers personliga stil. Kan kläder vara moderiktiga och bekväma?

Vi vill säga ett starkt ja! Det finns inget snyggt med smärta och är man obekväm i sina kläder kommer det att synas. Även om man passar i extra tajta kläder ska man inte köpa en storlek för liten bara för att om man kommer att gå och dra i tröjan eller dra upp byxorna hela dagen. Det är inte värt det och ser bara jobbigt ut. Det finns massor av mysiga kläder som samtidigt är moderiktiga och snygga.

Leggings finns i otaliga former och material men de är skapt för att vara sköna, och visst är dem? Stretchmaterial har funnits länge och är här för att stanna. Stora cardigans syns mycket i butikerna just nu så köp dig en stor, ullig tröja att borra ner dig i och ett par färgglada leggings som krydda utstyrseln.

Skor är det svårare att kontrollera. Det finns hundraåriga traditioner där man förväntas att bära höga klackar och under de senaste nästan hundra åren är det (nästan) exklusivt kvinnor som bär dessa. Och skorna blir allt högre och svårare att gå i. Efter ett årtionde i högklackade skor börjar man få problem med fötterna, exempelvis hallux valgus och hammartå . Då kan det vara dags av avlasta fötterna och ta hand om dem. Köp ett par inlägg till skorna som ger rätt stöd och införskaffa ett par tennisskor. De går att matcha med nästan allt!

 

admin