Nu så här nära inpå årsskiftet är det nog många som har lovat sig själv att de ska komma igång med träningen, och tro det eller ej, men det kan faktiskt hjälpa att införskaffa lite träningskläder av bra kvalitet.

Anledningen till detta är huvudsakligen tvåfaldig:

  • För det första så har man investerat pengar i detta projekt, något som gör det lite mer troligt att man inte släpper det lika lätt, då har man ju mer eller mindre slängt pengar i sjön.
  • Men sedan är det även så att har man rätt kläder för den typ av träning man håller på med så kommer de aldrig kännas som att de är i vägen eller på något sätt hindrar en från att utföra de moment man måste.

Så vad är bra träningskläder? Detta är en väldigt bra fråga, men det kommer inte att finnas ett enda svar. Istället kommer detta att bero på vilken typ av träning man satsar på. Men vad det än är så är det ofta värt att satsa på kläder som tillverkas av erkända experter.

Låt oss till exempel titta på tights, något som är väldigt populärt bland både män och kvinnor när det gäller träning:

För löpning – ett par bra löpartights ska gärna ha en ficka där man kan lägga sina nycklar eller mobilen. Det är även bra med dragsko i midjan, för om någon träningsform kan orsaka att tights glider ned så är det helt klar löpning.

För yoga – tights för yoga ska ha bred midja, detta ger bättre stadga i de mest krävande positionerna. Men undvik tights med fickor, dragkedjor och sömmar då dessa kan skava.

För gymmet – även på gymmet är det bra med en ficka på sina tights, det låter en enkelt förvara skåpnyckeln. Vet man med sig att man kommer att göra många övningar sittande, som på en del maskiner bör man dock undvika tights med dragkedjor.

Tänk därför alltid på att efterforska vilka typ av träningskläder som bäst lämpar sig den träningsform som utövas.

admin