Accessoarer utgör en stor del av vår klädsel och ett exempel på det är vad du bär på huvudet. Å ena sidan är mössor och hattar ett sätt att hålla sig varm eller skydda sig från nederbörd och solens strålar. Å andra sidan kan de bidra med stil såväl som attityd. I idealfallet kombinerar du de två aspekterna till exempel genom en vacker bredbrättad halmhatt eller en varm vintermössa.

Klassiska plagg i ny tappning

Huvudbonader förekommer i alla olika typer av klädstilar. Från den klassiska herrhatten som bärs till trenchcoat och kostym till mössor och kepsar inom bland annat streetwear eller träningsmode. Ofta är det plagg som en gång främst var funktionella, till exempel för jakt eller segling, som numera används i en uppdaterad designversion. Tidigare var hatten en naturlig del av kvinnans klädsel i vissa sammanhang tillsammans med matchande handskar och dräkt.

Vanligast inom streetwear

Det är främst inom streetwear som kepsar och mössor har blivit allra vanligast som just designaccessoar. De bärs året om av sina användare oavsett väder. Designen kan vid första anblicken verka avspänd, enkel och lite sliten, men det finns flera varumärken i premiumsegmentet och många hängivna fashionistor som är mycket noga med sina kläder. Ett exempel på butik med inspiration från gatumode och sport är onlinebaserade ActionWear.

admin