Det är inte alla som ligger på sin normalvikt. Många av oss är lite större i längd och bredd, antingen på grund av övervikt eller hård träning med mycket muskelbyggande. Skiljer man sig från normen kan det vara svårt att hitta passande kläder. 

Glöm kedjebutikerna

De sämsta kläder för större personer hittar du hos de stora kedjorna. De har oftast ett litet hörn av butiken tillägnat större storlekar, med väldigt smalt utbud och helt andra kläder än de som säljs i resten av butiken. Dessa större modeller handlar mest om mycket tyg, mycket längd och väldigt formlösa. Det finns inget som säger att man automatiskt vill bära bylsiga t-shirts och långa tunikor bara för att man väger lite mer.

Shoppa hos experter

Välj hellre en butik som inriktar sig på större storlekar. Det finns butiker online som säljer stora storlekar åt herr och dam, där fokusen ligger på att skapa en snygg och passande design till de som kräver storlek XL och uppåt. Det finns mer eftertanke och expertis bakom dessa butiker än de som inriktar sig på smala personer men har en liten del åt större.

Betala mer

Var beredd på att betala lite mer för dina plagg. En del butiker höjer priserna bara för att det handlar om mer tyg, vilket är skamligt. Shoppar man utanför kedjebutikerna får man dock alltid vara beredd på att prislappen inte kommer att vara densamma som när man köper ett linne på H&M för 49 kronor. Det man får med i priset är bättre kvalité och bättre passform. Då är det värt att betala någon hundralapp med för ett plagg, när man vet att det kommer inte att gå sönder inom ett år.

admin