För att komplettera klädseln på bästa sätt, behövs accessoarer för att lyfta fram den personliga stilen och göra outfiten fullständig. Det handlar om att vara rätt till varje tillfälle, där de små tingen kan knyta ihop helheten till den perfekta looken.

Att välja smycken till sina plagg som man, kan vara svårt. Här handlar det inte så mycket om vilket halsband man ska välja utan kanske om klockan och armbandet blir rätt och utifall man ska bära klackringen eller ej. Vill man smycka sig som man passar manschettknappen och val av slips nästan bäst, beroende på vilka plagg du bär.

Använder du kostym bör koncentrationen ligga på slips eller fluga. Det finns idag en hel uppsjö av olika riktigt snygga slipsar och flugor att välja mellan. Använder du skjorta och kavaj, men är inte fullt lika formell, så kan du gott och väl skippa både slipsen och flugan, för att få att få en avslappnad look. Koncentrera dig i stället på val av klocka för dagen.

En snygg halsduk höst och vinter är ett måste för den medvetna mannen. Det är alltid snyggt med en halsduk till den skräddade rocken och ett par handskar i skinn sitter som pricken över i. En portfölj ger ett mer trovärdigt intryck än ryggsäcken, men det beror ju på vart du arbetar. Som betongarbetare kanske en dyr portfölj i skinn kanske inte känns helt rätt.

När det är lite mer formellt blir det ju också väldigt aktuellt med manschettknappar. Som de flesta säkert redan är bekant med har ju vanliga skjortor en knapp längst ut på ärmen som man knäpper upp för att få in och ta ut handen. Ska man dock bära manschettknappar kommer man behöva en skjorta som är utformad för dem.

Något annat vi kan räkna till mannens accessoarer är så klart bältet. Detta är ju traditionellt sett gjort i läder, men det finns många andra material som idag kan användas om man är ute efter något lite mer ovanligt.

Om man dock bestämt ska använda något för att hålla uppe byxorna är faktiskt inte bältet det bästa. Det fungerar ofta bättre för kvinnor då deras kroppar har större skillnad mellan midje- och höftmått. För männen är det då hängslena som gör bästa jobbet, och även dessa kan ju kallas för accessoarer då de lätt kan förändra looken på en outfit.

admin