Att kunna handla kläder på nätet ser många som en möjlighet. Det finns mängder av varor som du enkelt kan köpa och få levererade hem till dig.

Oftast kan man få varorna till ett lägre pris när man köper dem via nätet än när man går till affären. Dock får man inte glömma bort att det oftast tillkommer en fraktavgift när man handlar via nätet. Det kan vara bra att kolla upp vad den ligger på så att man inte blir förvånad när fakturan kommer.

Idag är det många som väljer att köpa via nätet istället för i butik för man tro sig tjäna mer tid på det. Men chansen att de varorna man beställt inte passar eller att man inte blir nöjd är ganska stor. Alla har nog varit med om att man sett något snyggt på nätet som sitter perfekt på modellen men sen när man provar det själv sitter det inte alls lika bra.

När det gäller att köpa skor på nätet kan det vara extra svårt då storlekar ofta varierar väldigt mellan olika märken och modeller.

Att handla på nätet medför flera risker. Som tidigare nämnt finns det stor risk för att man inte blir nöjd. En annan risk är att någon kan ta ens kontouppgifter samt att man kan relativt enkelt bli lurad på den vara eller tjänst man köpt om man inte är uppmärksam.

Om man vill skydda sig är det en bra ide att använda ett separat konto eller kreditkort som inte är kopplat till sitt vanliga lönekonto. Se till att ta bort krediten på kortet och sätt istället in en summa som motsvarar vad du ska handla för. På så vis minskar du den ekonomiska risken om ditt kortnummer skulle bli stulet.

admin