För de som arbetar på kontor finns sällan några strikta klädregler eller uniformer. Istället är det helt, rent och välklätt som är linjen att hålla sig efter. Arbetar du istället inom serviceyrken så kanske det finns uniformer eller mer stränga klädkoder som du behöver förhålla dig till. Mode i all ära, men i det här inlägget har vi fokuserat på råd och tips kring arbetskläder. Glöm inte att privata inköp av arbetskläder kan vara avdragsgillt i deklarationen.

På arbetsplatsen är det primärt din arbetsgivare som du representerar när du väljer kläder. Det är med andra ord inte läge för hårdrockströjan eller andra personliga uttryck även om det tillåts mer fria klädval. Om du du skall representera din arbetsgivare så är djupa urringningar, korta kjolar eller foppatofflor sällan att föredra. Om det är varmt så tänk tunnare och luftigare material och det finns många alternativ till inneskor eller sandaler som ger ett mer välklätt intryck.

Om du arbetare inom serviceyrken så finns det ofta arbetsuniformer som arbetsgivare kommer att tillhandahålla. Men det finns undantag även här. Skulle du arbeta inom ett yrke som sliter mycket på dina kläder, eller där det skulle kännas ohygieniskt att använda privata kläder så finns idag alternativ som du själv kan köpa. Inom skönhetsbranschen finns det yrkesgrupper som arbetar i sjukhusliknande miljöer. Då kan en god idé vara att försöka hitta liknande modeller av kläder som är både bekväma, slitstarka och praktiska. Arbetskläder är många gånger gjorda för att tåla tvätt på höga temperaturer, till skillnad från många av dina privata kläder, så du kan känna dig trygg med att inte dra med eventuella bakterier hem från jobbet.

admin