Det finns kläder för alla väder och det finns kläder för alla tillfällen. Det gäller att använda sig av praktiska kläder vid jakt. Fråga är vilken typ av jakt det är fråga om. Förutom att de ska vara sköna så ska de hålla dig varm och torr. Det får inte vara i ett material som prasslar och har sig i skog och mark, gärna kamouflage och mörk gröna.

Kläder efter behov

Behovet när det kommer till jaktkläder är att de ska vara bekväma att bära och ge dig bra rörlighet när du är i skogen. Det kan kännas självklart att ha flera uppsättningar jaktkläder och gärna packa ner extra underställ i ryggsäcken om det skulle behöva bytas under dagen. Vind och vattentäta plagg är det som används som yttersta lager på kroppen, där under så ska du har plagg som andas så blir du mindre kall underifrån.

Jaga utan att synas

Ska man smyga sig fram för jakt så kan kamouflagefärgade plagg vara att föredra. Även kläder som inte prasslar då man ska försöka vara så tyst som möjligt. Råbocksjakt kan vara den typen av jakt då man vill försöka vara osynlig i skog och mark. Lika så då du jagar fågel så kan kamouflage vara bra. Kepsar kan du ha några stycken av i olika färger för att synas respektive inte synas. Beroende på vilken typ av jakt så har man den klädsel som passar bäst.

admin