Bland alla våra kläder finns det nog inget plagg som kan vara så enkelt men samtidigt som mångsidigt som den enkla t-shirten. Det finns goda anledning till varför detta plagg säljer otaligt antal exemplar varje dag. Och du har säkert din beskärda del av dem i garderoben.

T-shirten har sitt ursprung under första världskriget och de enkla underskjortorna som europeiska soldater bar under de varma sommardagarna. När de amerikanska soldaterna fick syn på dem uppskattade de designen omedelbart och föredrog dem över sina ullkläder. De började kallade plagget för en ”tee” just eftersom det hade formen av bokstaven T. Innan 1920 hade T-shirt blivit att allmänt begrepp och populariteten av plagget ökade stadigt under årtiondena.

T-shirts med tryck var dock något som först började dyka upp på 1950-talet men var något som verkligen tog fart vid årtiondets slut och under 1960-talet. Tryck är ju något de flesta av oss tar för givet idag och vi kan hitta t-shirts med tryck för praktiskt taget alla möjliga idéer och smaker.

Mot slutet av 1960-talet och under början av 1970-talet började nya tekniker för tryck dyka upp som gjorde det enklare att sätta tryck på kläder. Många rockband var snabb på att haka på denna utveckling och man så en explosionsartad ökning av försäljning av band t-shirts av alla slag.

Men trots all denna tid var det först under 1980- och 1990-talet som man inte bara började variera t-shirt med tryck utan även ända utseendet på andra sätt, som andra färger och mönster på ärmarna och liknande. Det hade så klart förekommit men nu började det också bli trendigt. Med den ökade populariteten av sport- och träningskläder började också märken som Addidas, Nike och Reebok att tillverka snygga och bekväma t-shirts i mängder.

admin